Paardenomheiningen
Wij bieden een uniek en kwalitatief gamma voor paardenomheiningen aan. Met onze verschillende soorten houten afsluitingen proberen we ons aanbod op de wensen van elke klant af te stemmen.

Ons gamma

Vanuit onze thuisbasis in West-Vlaanderen produceren en bewerken wij de onderdelen voor onze paardenafsluitingen. Onze authentieke processen zijn een garantie voor de kwaliteit van uw omheining. Buiten de houten onderdelen kan u ook bij ons terecht voor schrikdraad en weide-attributen.

Zowel voor onze poorten als onze omheiningen werken wij standaard “Den/Grenen” – “Tropisch Hardhout” – “Acacia” – “Okan”.  Andere houtsoorten zijn uiteraard mogelijk in onderling overleg, informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Wij passen ons aanbod graag aan aan wat u nodig heeft.

Woody 1

Deze verzorgde afsluiting uit geïmpregneerd dennenhout bestaat uit stevige, zware houtsecties.

De palen zijn bovenaan schuin gezaagd, wat een optimale afvoer van regenwater garandeert.

Tegen deze palen worden fijn gezaagde planken gevezen.

Woody 2

Omheining met een tijdloze uitstraling dankzij de vierkante palen met diamantkop, die indien gewenst, voorzien kan worden van een ingefreesde band. Door de sleufgaten worden geschaafde en afgeronde planken geschoven. Het gebruikte houtsoort is de geïmpregneerde den.

Woody 3

Een stevige, duurzame afsluiting die hardhouten palen combineert met zachthouten liggers.

De diamantkop van de palen kan indien gewenst, voorzien worden van een ingefreesde band wat zorgt voor een elegante look.

Woody 4

Deze paardenomheining is volledig uit hardhout gemaakt, zowel de palen als de liggers. Hierdoor wordt de afsluiting zeer duurzaam, met een verwachte levensduur van minstens 35 jaar.

Woody 5

Voor kleinere dieren zoals schapen of geiten is deze weideomheining de perfecte keuze.  U kan kiezen voor de palen van Woody 1 of Woody 2.

De palen worden geplaatst met een tussenafstand van 3m en kunnen al dan niet voorzien worden van tussenliggers.

Eens de palen en/of liggers geplaatst werden, wordt het geheel afgewerkt met draadgaas

Woody 6

Wilt u een paardenomheining met iets meer rustieke charme, dan is deze post&rail-afsluiting ideaal. De gekloofde driehoekige liggers die we langs weerszijden punten, schuiven we door de sleufgaten. Standaard uitgevoerd in acacia hout.

Woody 7

Houtsoort en afwerking paal naar keuze, gecombineerd met de safety fence band.  Dit is een onderhoudsvrije, UV bestendige dewelke goed zichtbaar is voor de dieren.

Een geschikte omheining voor paarden moet aan allerlei voorwaarden voldoen. Zo moet de houten omheining voor uw weiland stevig zijn. Daarom selecteren wij voor u de allerbeste en meest duurzame soorten hout: noorse grenen, acacia en tropisch hardhout. Daarbij moet het ook veilig zijn, zodat de paarden zich hier niet aan verwonden. Ten slotte is het ook niet onbelangrijk dat de omheining voor uw paardenweide in de omgeving past. U kan kiezen voor een tijdloze uitstraling door de paardenomheining met diamantkop te plaatsen. Wilt u een extra rustieke charme, dan kan u voor onze afsluiting uit acaciahout gaan. Door steeds voor het beste hout te kiezen voor uw paardenomheining, kunnen we garanderen dat de afsluiting voor uw weide een lange levensduur zal hebben. Daarbij vraagt de houten omheining vrijwel niet om extra onderhoud.

Houten omheiningen en tuinafsluiting

Een tuinafsluiting uit een natuurlijk materiaal is niet enkel functioneel, het heeft ook een decoratieve waarde. Daarom is een houten omheining ideaal om uw tuin een stijlvol karakter te geven. Hout is een warm en natuurlijk product dat bij tal van stijlen past, zowel in landelijke als moderne tuinen. Daarbij is het materiaal van het hout die wij bieden erg duurzaam, wat de kwaliteit van uw afsluiting garandeert. Hoe hoger de kwaliteit van uw hout en daarmee dus ook uw omheining, hoe langer deze mee kan gaan. Er is minder onderhoud aan en de levensduur is langer. Door de kwaliteit van onze verschillende soorten hout zijn onze afsluitingen van hoge kwaliteit en moeilijk uit positie te krijgen. Kortom: een kwaliteitsproduct dat uw tuin of weide ook een mooie uitstraling geeft.
De soorten hout waar wij voor kiezen is van uitstekende kwaliteit. Ons dennenhout is ovengedroogd en geïmpregneerd tot saturatie. Hiermee kunnen we garanderen dat het hout vrij is van onderhoud. Dat geldt ook voor ons tropisch hardhout en acacia. Ook deze soorten hout hebben een lange levensduur.